Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAS030

Spaans, niveau 3

Spaans, niveau 3
Cursuscode: TAS030

 

In Spaans niveau 3 kun je instromen als je minimaal 2-4 jaar Spaans gehad hebt. De volgende grammatica wordt bekend verondersteld: De presente (hago, haces, hace…); preterito perfecto (he hecho); gerundio (estoy haciendo); het wederkerend werkwoord (levantarse); futuro proximo (voy a trabajar); indefinido (de regelmatige vormen); het persoonlijk voornaamwoord als meewerkend voorwerp (a él le encantan los museos); en het aanwijzend voornaamwoord (este/ese; esto/eso).
In 24 lessen behandelen we de hoofdstukken 1 t/m 6 van Con Gusto deel 2.
In de lessen wordt het lezen, luisteren, schrijven en spreken verder ontwikkeld. Resultaat: Je kunt je redden in verschillende situaties in Spaanstalige gebieden en begrijpt eenvoudige tot moeilijkere verhalen in tekstvorm.
Twijfel je over inschrijving? Kom dan een praatje maken met de docent op ons OpenHuis; of stuur een mail naar info@vu-geldrop.nl o.v.v. je telefoonnummer en dan vragen wij de docent om jou te bellen.

 

Maandag 4 oktober 2021
24 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 11:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Mw. E.M. (Eva) Piña
Boeken: Con gusto deel 2 - tekstboek, Con gusto deel 2 - werkboek (klik hier voor meer informatie)

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 
Als u bestelt en afhaalt bij boekhandel van Grinsven in Geldrop, betaalt u geen verzendkosten.

11:45 - 13:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
E.M. (Eva) Piña
E.M. (Eva) Piña
Mijn naam is Eva Piña Uribelarrea, ja, niet één, maar twee achternamen. In Spanje gebruiken we twee achternamen, die van de vader en die van de moeder. Ik ben in Asturias (Asturië) geboren, een provincie in het noorden van Spanje aan de 'Costa Verde'(Groene kust), dit betekent dat bij ons, in Asturië, de Spaanse zon laat zich niet altijd zien, maar dat maakt dat mijn streek een bijzondere plaats is met 'negen of meer soorten groen'!. Het landschap is heel divers met een ruige zee, ruige bergen en kleine mooie valleien. In januari 1982, pas getrouwd met een Nederlander, kwam ik in het koude, vlakke, mooie Nederland, met ook 'negen of meer soort groen'. In 1986 begon ik met de opleiding docent Spaans aan de Katholieke Leergangen in Tilburg en in 1990 ben ik afgestudeerd. De laatste jaar van mijn studie begon ik al met mijn carrière als docent Spaans. Les geven geeft mij de kans om mijn taal en liefde voor mijn geboorte land over te dragen aan de inwoners van mij tweede land. Het is een interactie tussen mijn cursisten en mij en de cursisten met elkaar; het is een ontdekkingsreis door de taal, het zoeken van een fijne manier om te communiceren met mensen uit Spaanssprekende landen. Leren jezelf in die taal te kunnen redden en met anderen je ervaringen en/of emoties te kunnen delen.