Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAS015

Spaans, niveau 1B (vervolg op 1A)

Spaans, niveau 1B (vervolg op 1A)
Cursuscode: TAS015

Wil je instromen in de cursus Spaans 1B, dan ken je al de presente van de regelmatige werkwoorden op -ar, -er en -ir; tevens de presente van ser, tener, estar; me gusta(n), te gusta(n), le gusta(n) etc. Verder ken je al de lidwoorden (el, la, los, las), persoonlijk voornaamwoorden (yo, tú, él, ella, usted, nosotros, vosotros, ellos, ustedes); bezittelijk voornaamwoorden (mi, tu, su, nuestro, vuestro, su) en kun je bijvoeglijk naamwoorden richten naar het zelfstandig naamwoord.

Je moet rekenen op minstens 2 uur huiswerk in de week. Je gaat thuis actief aan de slag om je woordenschat op te bouwen en de grammatica te leren – de docent zal je wijzen op allerlei handige overhoor-apps, overhoor-sites en leertactieken. De docent gaat je niet in de les overhoren dus de motivatie moet uit jezelf komen. De les is er vooral voor bedoeld om vanaf les 1 direct te beginnen met praten. Daarnaast legt de docent natuurlijk de nieuwe grammaticaregels uit en worden eventuele problemen bij het huiswerk besproken. Er wordt veel aandacht besteed aan grammatica – je komt er niet onderuit.

De grondbeginselen van de Spaanse taal leer je met behulp van Con Gusto NIEUW deel 1, een communicatieve methode die speciaal is samengesteld voor volwassenen. In deze methode is er aandacht voor cultuur, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en vooral spreekvaardigheid. De cursisten worden meteen aan het praten gezet. In de cursus niveau 1A van vu-Geldrop worden de hoofdstukken 1 t/m 3 van het boek behandeld. Aansluitend werken wij in de cursus niveau 1B de hoofdstukken 4, 5 en 6 door. Vervolgens gaat het in september pas verder met hoofdstuk 7t/m12, in de cursus niveau 2 (24 lessen). Daarna is het boek Con Gusto NIEUW deel 1 pas afgerond.

Twijfel je over inschrijving? Kom dan een praatje maken met de docent op ons OpenHuis; of stuur een mail naar info@vu-geldrop.nl o.v.v. je telefoonnummer en dan vragen wij de docent om jou te bellen.

Woensdag 5 mei 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00
Mw. G. (Guillermina) Ramirez - Zuniga
Boeken: Con Gusto deel 1 Tekstboek, Con Gusto deel 1 Werkboek (klik hier voor meer informatie)

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 
Als u bestelt en afhaalt bij boekhandel van Grinsven in Geldrop, betaalt u geen verzendkosten.


Niveau 1A en niveau 1B horen bij elkaar. Heb je niveau 1A afgerond bij ons dan krijg je voor niveau 1B € 20,- korting.

19:00 - 20:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
G. (Guillermina) Ramirez - Zuniga
G. (Guillermina) Ramirez - Zuniga
Ik kom uit Mexico, in 2003 ben ik voor mijn Nederlandse man naar Nederland gekomen. In mijn land van herkomst was ik kleuterleidster, dat was mijn passie. Ik heb zo snel mogelijk de Nederlandse taal geleerd om in Nederland een nieuw leven op te bouwen. Sinds 2009 geef ik Spaanse les aan kinderen en volwassenen.