Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAS011

Spaans, niveau 1B (vervolg op 1A)

Spaans, niveau 1B (vervolg op 1A)
Cursuscode: TAS011

Wil je instromen in de cursus Spaans 1B, dan ken je al de presente van de regelmatige werkwoorden op -ar, -er en -ir; tevens de presente van ser, tener, estar; me gusta(n), te gusta(n), le gusta(n) etc. Verder ken je al de lidwoorden (el, la, los, las), persoonlijk voornaamwoorden (yo, tú, él, ella, usted, nosotros, vosotros, ellos, ustedes); bezittelijk voornaamwoorden (mi, tu, su, nuestro, vuestro, su) en kun je bijvoeglijk naamwoorden richten naar het zelfstandig naamwoord.

Je moet rekenen op minstens 2 uur huiswerk in de week. Je gaat thuis actief aan de slag om je woordenschat op te bouwen en de grammatica te leren – de docent zal je wijzen op allerlei handige overhoor-apps, overhoor-sites en leertactieken. De docent gaat je niet in de les overhoren dus de motivatie moet uit jezelf komen. De les is er vooral voor bedoeld om vanaf les 1 direct te beginnen met praten. Daarnaast legt de docent natuurlijk de nieuwe grammaticaregels uit en worden eventuele problemen bij het huiswerk besproken. Er wordt veel aandacht besteed aan grammatica – je komt er niet onderuit.

De grondbeginselen van de Spaanse taal leer je met behulp van Con Gusto NIEUW deel 1, een communicatieve methode die speciaal is samengesteld voor volwassenen. In deze methode is er aandacht voor cultuur, leesvaardigheid, schrijfvaardigheid, luistervaardigheid en vooral spreekvaardigheid. De cursisten worden meteen aan het praten gezet. In de cursus niveau 1A van vu-Geldrop worden de hoofdstukken 1 t/m 3 van het boek behandeld. Aansluitend werken wij in de cursus niveau 1B de hoofdstukken 4, 5 en 6 door. Vervolgens gaat het in september pas verder met hoofdstuk 7t/m12, in de cursus niveau 2 (24 lessen). Daarna is het boek Con Gusto NIEUW deel 1 pas afgerond.

Twijfel je over inschrijving? Kom dan een praatje maken met de docent op ons OpenHuis; of stuur een mail naar info@vu-geldrop.nl o.v.v. je telefoonnummer en dan vragen wij de docent om jou te bellen.

Maandag 12 april 2021
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 13:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 135,00
Mw. E.M. (Eva) Piña
Boeken: Con Gusto deel 1 Tekstboek, Con Gusto deel 1 Werkboek (klik hier voor meer informatie)

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 
Als u bestelt en afhaalt bij boekhandel van Grinsven in Geldrop, betaalt u geen verzendkosten.


Niveau 1A en niveau 1B horen bij elkaar. Heb je niveau 1A afgerond bij ons dan krijg je voor niveau 1B € 20,- korting.

13:30 - 15:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
E.M. (Eva) Piña
E.M. (Eva) Piña
Mijn naam is Eva Piña Uribelarrea, ja, niet één, maar twee achternamen. In Spanje gebruiken we twee achternamen, die van de vader en die van de moeder. Ik ben in Asturias (Asturië) geboren, een provincie in het noorden van Spanje aan de 'Costa Verde'(Groene kust), dit betekent dat bij ons, in Asturië, de Spaanse zon laat zich niet altijd zien, maar dat maakt dat mijn streek een bijzondere plaats is met 'negen of meer soorten groen'!. Het landschap is heel divers met een ruige zee, ruige bergen en kleine mooie valleien. In januari 1982, pas getrouwd met een Nederlander, kwam ik in het koude, vlakke, mooie Nederland, met ook 'negen of meer soort groen'. In 1986 begon ik met de opleiding docent Spaans aan de Katholieke Leergangen in Tilburg en in 1990 ben ik afgestudeerd. De laatste jaar van mijn studie begon ik al met mijn carrière als docent Spaans. Les geven geeft mij de kans om mijn taal en liefde voor mijn geboorte land over te dragen aan de inwoners van mij tweede land. Het is een interactie tussen mijn cursisten en mij en de cursisten met elkaar; het is een ontdekkingsreis door de taal, het zoeken van een fijne manier om te communiceren met mensen uit Spaanssprekende landen. Leren jezelf in die taal te kunnen redden en met anderen je ervaringen en/of emoties te kunnen delen.