Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAN015

Nederlands, niveau 1B+2

Nederlands, niveau 1B+2
Cursuscode: TAN015

Deze cursus is het vervolg van cursus Nederlands 1A. Maar de cursus is ook  geschikt voor mensen die al een tijdje in Nederland wonen en de taal al een beetje spreken.

We praten veel in de les, over alles wat je in het dagelijks leven tegenkomt. Boodschappen doen, tellen, klok kijken, elkaar groeten, over jezelf vertellen, reizen met het openbaar vervoer, wonen….

Al doende leer je hoe je zinnen kunt maken en leer je steeds meer woorden. Je gaat steeds meer schrijven en lezen, en ondertussen leer je de uitspraak van alle makkelijke en minder makkelijke Nederlandse klanken.

De cursus gaat van CEFR niveau A1.2. naar A2. We houden rekening met wat de studenten aankunnen. De docent spreekt Engels, Duits en Frans.

Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek, zodat wij zeker weten dat je in de juiste groep komt. Het intakegesprek zal 's avonds plaatsvinden, 7 dagen voor de startdatum.

We will invite you to Centrum Hofdael for an interview to make sure that you will be placed in the right group. The teacher will see you in the evening, 7 days before the starting date. The interview will take about 10 minutes.

Nederlands 1B+1C (start september) is suitable for near-beginners and students at elementary level, as well as students who completed Nederlands 1A earlier this year. 
You will learn every-day Dutch for school, work, shopping, health, travel etc. Speaking is important, but you will also study the most important grammar and words.
We will invite you for an interview to make sure that you will be placed in the right group.
Language spoken in class: The teacher will speak Dutch more and more, but she can help you in English, French or German if necessary.
CEFR level: A1.2-A2.
Number of lessons: 28
Duration of a lesson: 75 minutes.
Homework: 1 or 2 hours a week.

If you have completed level 1A at vu-Geldrop, the course price for 1B + 1C is € 200,- instead of € 225,-
Maandag 28 september 2020
28 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Mw. H.M. (Helene) Bakker
Boek: Nederlands nu! Basiscursus Nederlands voor middelhoog opgeleiden, niveau A0-A2 (klik hier voor meer informatie)

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 
Als u bestelt en afhaalt bij boekhandel van Grinsven in Geldrop, betaalt u geen verzendkosten.

20:15 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
H.M. (Helene) Bakker
H.M. (Helene) Bakker
Een van mijn belangrijkste hobby's is het bezig zijn met taal. Nieuwe talen leren, talen aan anderen leren. Creatief zijn met taal. Na jaren van les geven op middelbare scholen en het MBO, ga ik nu meer tijd besteden aan het schrijven van verhalen. Samen met mijn partner zorg ik voor drie kinderen die al (bijna) uit huis zijn, de kat en de tuin. We wandelen en fietsen veel, bezoeken de zee en de bergen. Per tent ontdekken we nieuwe, onbekende gebieden in Europa, waarvan ik de taal dan weer wil leren. We ontdekken steeds weer nieuwe, leuke stadjes in Duitsland en nieuwe gerechten om niet te vergeten. Want ik bak en kook graag, het liefst uit eigen tuin. In de winter schaats ik en kort geleden ontdekte ik dat boogschieten een fijne sport is. Naast al deze activiteiten verheug ik me op de lessen aan de Volksuniversiteit!