Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: TAD010

Praktisch Duits, deel 1

Praktisch Duits,  deel 1
Cursuscode: TAD010

De cursus is bestemd voor mensen die weinig voorkennis hebben van de Duitse taal, of die ooit al eens Duits hebben gehad en dat nu willen ophalen. We beginnen bij het begin, maar gaan wat sneller door de stof heen. Het doel van de cursus is vooral om eenvoudige gesprekken te kunnen voeren en korte teksten te kunnen schrijven over dagelijkse situaties zoals vakanties, wonen, studie of werk en online contacten. Naast spreken oefenen we luisteren, lezen en schrijven. Alles komt aan de orde en uiteindelijk merk je dat die grammatica ook gewoon lukt!

De twee boeken vormen een doorlopende leerlijn tot internationaal niveau B1 en kunnen meerdere jaren worden gebruikt. 

Twijfel je over inschrijving? Kom dan een praatje maken met de docent op ons OpenHuis; of stuur een mailtje naar info@vu-geldrop.nl o.v.v. je telefoonnummer en dan vragen we de docent om je even op te bellen.

Donderdag 7 oktober 2021
28 lessen van 1 uur en 15 min aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 250,00
Mw. H.M. (Helene) Bakker

Ontvangt u een bevestiging dat de cursus start?  Dan kunt u de boeken bestellen! Bestel voor een cursus op niveau 1 altijd de nieuwste uitgave! 
Als u bestelt en afhaalt bij boekhandel van Grinsven in Geldrop, betaalt u geen verzendkosten.

20:15 - 21:30
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
H.M. (Helene) Bakker
H.M. (Helene) Bakker
Een van mijn belangrijkste hobby's is het bezig zijn met taal. Nieuwe talen leren, talen aan anderen leren. Creatief zijn met taal. Na jaren van les geven op middelbare scholen en het MBO, ga ik nu meer tijd besteden aan het schrijven van verhalen. Samen met mijn partner zorg ik voor drie kinderen die al (bijna) uit huis zijn, de kat en de tuin. We wandelen en fietsen veel, bezoeken de zee en de bergen. Per tent ontdekken we nieuwe, onbekende gebieden in Europa, waarvan ik de taal dan weer wil leren. We ontdekken steeds weer nieuwe, leuke stadjes in Duitsland en nieuwe gerechten om niet te vergeten. Want ik bak en kook graag, het liefst uit eigen tuin. In de winter schaats ik en kort geleden ontdekte ik dat boogschieten een fijne sport is. Naast al deze activiteiten verheug ik me op de lessen aan de Volksuniversiteit!