Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: MEM080

Wordpress - basis: Website bouwen? Leer eerst de basis van WordPress!

Wordpress - basis: Website bouwen? Leer eerst de basis van WordPress!
Cursuscode: MEM080

Je leert in deze cursus de basis van het computerprogramma WordPress, waarmee je in een vervolgcursus een simpele website bouwt. 

Leer de basis van WordPress
WordPress (.org) is gratis open-source software, makkelijk in gebruik en flexibel in te richten. Je kunt er prachtige websites, blogs of apps mee maken. WordPress is het meest gebruikte CMS (Content Management Systeem) op het web. WordPress heeft meer dan 45.000 beschikbare plug-ins. Een eigen WooCommerce webwinkel behoort ook tot de mogelijkheden.

Voor wie
Deze praktische cursus is bedoeld voor iedereen die graag kennis wil maken met WordPress. Maar ook voor degenen die al enigszins bekend zijn met WordPress is deze cursus geschikt. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig van bijvoorbeeld HTML, PHP of CSS, maar wel wordt enige kennis van “websites taal” en het bedienen van online systemen gevraagd.

Inhoud van de cursus
We gaan leren omgaan met WordPress, en leren wat WordPress hosting is. Wat is een domeinnaam? Hoe log ik in WordPress in? Wat zie ik dan? Hoe zit WordPress in elkaar? Zijn slechs enkele vagen die worden beantwoord. We maken een web pagina met behulp van de standaard (Klassieke) editor. NB We gaan hier niet in op Gutenberg en of andere Visual Pagina Builders.

Je leert hoe je zelf de inhoud van een WordPress website kunt onderhouden, op het WordPress gebruikers level. Het zelf bouwen komt pas in de volgende cursus aan de orde. 

Resultaat
Na afloop van deze cursus weet je hoe WordPress werkt, draait, hoe het in elkaar zit en wat je er allemaal mee kan. Je bent dan klaar voor het vervolg: “Het maken van een simpele website via WordPress met een Visual Pagina Builder (Avada).

Vervolgcursus
Het maken van een simpele website via WordPress met een Visual Builder (Avada)

Zelf meenemen

Eventueel uw eigen laptop, waarop de nieuwste versie van Google Chrome is geinstalleerd. Zonder laptop kunt u echter ook meedoen.  

Lesmateriaal

Het lesmateriaal is online aanwezig via een WordPress website. Iedereen krijgt tijdens de eerste les tijdelijke login details. Ook gebruiken we de WPHandleiding.nl, die voor iedereen beschikbaar is.

Inhoud van de cursus 

We gaan leren omgaan met WordPress, we gaan het hebben over wat WordPress hosting is, wat is een domeinnaam?, hoe log ik in WordPress in?, wat zie ik dan?, hoe zit WordPress in elkaar en nog veel meer. We maken een web pagina m.b.v. van de standaard (Klassieke) editor. (We gaan hier niet in op Gutenberg en of andere Visual Pagina Builders)

Je leert zelf de inhoud van een WordPress website te kunnen onderhouden, op het WordPress gebruikers level. (deze cursus gaat dus niet in op het gedeelte)

Donderdag 5 november 2020
4 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 81,00
Dhr. B. (Berrie) Pelser
19:30 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
B. (Berrie) Pelser
B. (Berrie) Pelser
Berrie Pelser (Ber|Art Visual Design V.O.F) Wij creëren en beheren uw online aanwezigheid. Van webdesign in 1999, is ons bedrijf de laatste 20 jaar uitgegroeid tot een full service WordPress, Design, Hosting, SEO, online marketing en Social Media bureau. Met Avada creëren EN beheren wij, privacy en cookie proof, WordPress en WooCommerce websites. De hosting verzorgen we vanuit onze eigen snelle en veilige Nederlandse Cloud. Website: ber-art.nl