Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: KOK205

Meatless Monday!

Meatless Monday!
Cursuscode: KOK205

Maandag = #MeatlessMonday. We schuiven deze cursus door naar maandag 18 oktober 2022.

Een dag per week zonder vlees voor je eigen gezondheid, het milieu en de dieren. Moet te doen zijn... toch?

Hoewel doorslaan ook een vak is, is het waarheid als een gefokte vleeskoe dat wij onze planeet toch wel een beetje naar de knoppen aan het helpen zijn. Oud nieuws, ja. Maar feit is ook dat je gezonder wordt van minder vlees eten, het milieu hierbij helpt én je dieren een beter leven geeft. Een dag minder vlees eten maakt echt verschil. Als je 1 dag in de week vegetarisch eet, dan scheelt dat 3% CO2-uitstoot per jaar.

Of je dan maar meteen een vegan moet worden en in een zelfvoorzienende organic woongroep moet gaan wonen? Nee. Begin gewoon eens met het inlassen van een Meatless Monday. De naam zegt het al: op maandagen geen vlees eten. Ben je dan een #fake vegatariër? Zeker niet. Inmiddels schijnen er 2,4 miljoen flexitariërs te zijn, wat er aanzienlijk meer zijn dan de vegetariërs (300.000) en de veganisten (16.000).

Ga jij voor #MeatlessMonday?

Maandag 22 maart 2021
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 19:00
Prijs: € 36,00 plus € 13,50 materiaalkosten te betalen tijdens de workshop.
Dhr. J.G.M. (Joep) Corman

Meebrengen: theedoek, handdoek, pannenlappen, vaatdoekje en eventueel een schort. Na het koken wordt er gezamenlijk gegeten en opgeruimd. Voor eventuele restjes raden we aan om koelkastdoosjes mee te brengen. De kosten voor de materialen (ingrediënten voor de workshop of voor de hele cursus) betaal je de 1ste les aan de docent.

19:00 - 22:00
Locatie: Volksuniversiteit Geldrop (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
J.G.M. (Joep) Corman
J.G.M. (Joep) Corman
Joep is een gepassioneerd kok. De basis heeft hij geleerd op de Hogere Hotelschool. Hij kookt sindsdien met veel liefde en enthousiasme. Zelf maken is daarbij zijn uitgangspunt. Dus alles vers en niet uit een potje of zakje. Aan ieder recept geeft hij zijn eigen draai. Behalve dat koken een smakelijk en voedzaam resultaat moet opleveren moet het ook leuk zijn. Het samen creatief bezig zijn en daarna onder het genot van een drankje opeten staat bij zijn kooklessen dan ook centraal.